|| آداب و رسوم
| جایگاه خانواده
خانواده، مرکز ساختار اجتماعی در اسلواکی است. خانواده، به همراه دوستان نزدیک، پایه و اساس حمایت های مالی و عاطفی را تشکیل می دهد. تعهد به خانواده، اولویت شماره یک شخص است.
اسلواکی ها، برای حفظ حریم خصوصی خود ارزش قائل اند. مدتی طول می کشد تا بخواهند با افراد جدید راحت صحبت کنند و به آن ها اعتماد کنند. در نتیجه، ممکن است سرد و رسمی و خوددار به نظر برسند. حرافی نمی کنند و عادت به نمایش عواطف شان ندارند. پس از برقراری ارتباط صمیمی تر، اسلواکی ها راحت حرف هایشان را بیان خواهند کرد. همیشه مودب اند و از نام کوچک فرد، تنها در ارتباط با خانواده و دوستان صمیمی استفاده می کنند.
| خوش آمدگویی
خوش آمدگویی ها گرم و خالی از اغراق اند.هنگام خوش آمدگویی با یکدیگر دست می دهند، تماس چشمی برقرار می کنند و به هم وقت بخیر می گویند.دوستان صمیمی یا اعضای خانواده معمولاً یک بار روی گونه یا هر دو گونه بوسه زده و یکدیگر را کوتاه در آغوش می گیرند. هنگام آشنایی با فردی جدید، از روی ادب به او دست می دهند.
معمولاً افراد با عناوین افتخاریِ «پان» (آقای) یا «پانی» (خانم) به همراه نام خانوادگی شان، معرفی می شوند.دوستان نزدیک ممکن است یکدیگر را با استفاده از عنوان افتخاری به همراه نام کوچک خطاب کنند.برای استفاده از نام کوچک فرد، باید صبر کنید تا خود فرد این را از شما بخواهد.
| آداب پوشش
بدون توجه به این که شما گردشگران دیگر را در چه پوششی می بینید، هنگام بازدید از کلیساها لباس های بدن نما نپوشید.
| آداب هدیه دادن
اگر به خانه ی یک اسلواکی دعوت شدید، برای میزبان دسته گل یا شکلاتِ با کیفیتِ بالا ببرید.در صورت انتخاب دسته ی گل، تعداد گل های آن عدد فرد باشد، البته به جز عدد 13 که بدشگون محسوب می شود.
گل داودی یا گل شیپوری ندهید و به دور گل ها روبان بنفش نپیچید که این سنت های ویژه ی مراسم تدفین است. هدیه معمولاً هنگام دریافت باز می شود.
| آداب انعام دادن
از گردشگران انتظار می رود انعام دهند؛ یا با گرد کردن فاکتور پرداخت یا پرداخت اضافه ی ده درصد از مبلغ به عنوان انعام.
| آداب غذا خوردن
در اسلواکی روزانه سه وعده ی غذایی وجود دارد، که کامل ترین وعده ی غذایی روز معمولاً در زمان ناهار بین ساعت 11:30 تا 13:30 میل می شود. شام شامل سوپ و غذای اصلی و گاهاً دسر است. در میان وعده ها نیز غذای گرم سرو می شود. اسلواکی ها معمولاً در رستوران ها و بعضی اوقات در خانه های شان از مهمانان پذیرایی می کنند. خانه، حریم خصوصی در نظر گرفته می شود و معمولاً فقط خانواده و دوستان نزدیک به خانه دعوت می شوند.
| اگر به خانه ی یک اسلواکی دعوت شدید :
کفش های خود را هنگام ورود و قبل از گذر از در، در بیاورید.
به موقع برسید. وقت شناسى برای آن ها ارزشمند است.
خوب لباس بپوشید، همانند وقتی که می خواهید سر کار بروید، که این امر، ادای احترام به میزبان است.
سعی کنید در موقعیت های اجتماعی در مورد کسب و کار صحبت نکنید، مگر این که میزبان شما موضوع را پیش کشد.
آداب میز غذا در اسلواکی تقریبا رسمی است.
اروپایی است، یعنی در حین غذا چنگال را در دست چپ و چاقو را در دست راست نگه دارید.
صبر کنید تا میزبان قبل از شروع به خوردن غذا بگوید «بفرمایید میل کنید».
دستمال در کنار بشقاب، به همان صورتِ تاشده باقی می ماند. تای آن باز نمی شود و روی پا قرار نمی گیرد.
نپذیرفتنِ اولین تعارفِ میزبان برای کشیدن مجدد غذا مودبانه است. قبل از پذیرفتن، صبر کنید تا میزبان اصرار کند.
وقتی مهمان خانه ای هستید، ادب حکم می کند هرچه را که در بشقاب خود مانده، میل کنید، خصوصاً وقتی که غذا دست ساز است.
متن دیدگاه
نظرات