جزیره مار برزیل؛ ورود انسان ممنوع!

6 ماه پیش 0 دیدگاه

آیا تا به حال از جاذبه‌ای بازدید کرده‌اید که تنها ساکنان آن مارها باشند! درست خواندید. در این مقاله از رز آبی با ما همراه باشید تا در جزیره مارهای برزیل گشت و گذار کنیم. البته نگران نباشید؛ بازدید از این مکان تنها از فاصله دور امکان‌پذیر است.

جزیره مار در برزیل برخلاف سایر جاذبه‌های منحصربه‌فرد این کشور سرسبز و ساحلی، تنها از فاصله‌های دور جذاب و دیدنی است؛ چراکه بازدید از این جزیره به‌ظاهر زیبا ممکن است تهدیدی جدی برای گردشگران باشد؛ به همین دلیل سال‌هاست دولت برزیل ورود به این منطقه را کاملاً ممنوع کرده است.

در ادامه توضیحات جامع‌تری درباره جزیره مار در کشور برزیل ارائه خواهیم کرد تا با این جزیره مجذوب‌کننده اما فوق‌العاده خطرناک بیشتر آشنا شوید.

برزیل؛ گستره‌ای از جاذبه‌های گردشگری

برزیل یکی از شرقی‌ترین کشورهای قاره آمریکای جنوبی است و بین اقیانوس اطلس و مرکز آمریکای جنوبی قرار گرفته است. همچنین هفتمین کشور پرجمعیت جهان است و با وجود اینکه در قاره آمریکای جنوبی قرار دارد و بزرگ‌ترین کشور این قاره محسوب می‌شود، مردم آن به زبان پرتغالی صحبت می‌کنند.

درحقیقت برزیل تنها کشور آمریکای جنوبی است که زبان رسمی آن پرتغالی است. دلیل رسمی بودن زبان پرتغالی در برزیل این است که برای بازه‌ای نسبتاً طولانی این کشور مستعمره پرتغال بوده است. پایتخت برزیل برازیلیا نام دارد و دارای منابع طبیعی گسترده و جاذبه‌های گردشگری منحصربه‌فردی مانند سواحل خارق‌العاده کوپاکابانا و ایپانما، مجسمه مسیح، کوه کله‌قندی، جنگل‌های آمازون، پله‌های سلارون و کلیسای جامع ریودوژانیرو است.

به همین دلیل هرساله هزاران گردشگر برای آشنایی با فرهنگ و تمدن این کشور و بازدید از این شگفتی‌های مسحورکننده، تور استرالیا و برزیل را انتخاب می‌کنند، اما در این میان، جاذبه‌های عجیبی نیز وجود دارد که به‌دلیل خطرناک بودن بازدید از آن‌ها غیرممکن است. یکی از معروف‌ترین این‌ها جزیره مارهاست که با وجود ظاهر زیبا و جذابش، ورود به آن می‌تواند به مرگ حتمی منجر شود.

جزیره مارهای برزیل؛ جاذبه‌ای کشنده

جزیره مارهای برزیل یکی از جاذبه‌های عجیب این کشور است که برخلاف سایر آثار آن غیر قابل بازدید است. این جزیره حدود صد هزار سال پیش به‌واسطه آب دریا از آمریکای جنوبی جدا شد؛ به همین دلیل، مارهای ساکن در آن نیز به‌گونه‌ای در این منطقه محبوس شده‌اند.

این جزیره خارج از ساحل برزیل و در ۳۳ کیلومتری ساحل سائوپائولو و به عبارتی در اقیانوس اطلس قرار دارد. نام اصلی آن در زبان پرتغالی ایله دا کی مادا گرنجی به معنای جزیره بزرگ سوخته است، اما نام مشهورش جزیره مارهاست که تأثیر چشمگیری نیز در شهرت جهانی آن است. مساحت جزیره مارها ۴۳۰ هزار متر مربع است و این مکان در ارتفاع ۲۰۶ متری سطح دریا قرار دارد.

ارتش نیروی دریایی برزیل از این جزیره مراقبت می‌کند تا هیچ انسان یا قایق و کشتی به آن وارد نشود؛ بنابراین گردشگران، معمولاً مجاز به بازدید از این منطقه نیستند. در همین راستا دولت برزیل در سال ۱۹۰۹ یک فانوس دریایی در جزیره احداث کرد تا در مواقع ضروری با روشن شدن آن، مانع از ورود قایق‌ها و کشتی‌ها به جزیره شود. همچنین نیروهای دریایی برای استراحت باید از طریق نردبان به بالای برج فانوس دریای بروند تا از خطر مارها در امان باشند.

جزیره مار برزیل؛ سکونت‌گاه گونه‌های مختلف مارها

اگرچه به‌دلیل خطر ورود به جزیره، آمار دقیقی از تعداد مارها در دسترس نیست، به طور میانگین حدود ۴۳۰ هزار مار سمی در این جزیره وجود دارند. بیشتر این مارها کاملاً سمی و خطرناک هستند. اما سمی‌ترین مار این منطقه که سلطان مارهای جزیره نام دارد، افعی سرنیزه‌ای زرین است.

این گونه مار در هیچ منطقه‌ای از جهان جز این جزیره یافت نمی‌شود. همچنین براساس پژوهش‌های انجام‌شده، با وجود زیاد بودنش در جزیره مارها گونه‌ای در حال انقراض است. طبق آزمایش‌های انجام‌شده، اگر یک مار سمی معمولی فردی را نیش بزند، در صورتی که فرد به موقع درمان شود، احتمال مرگش ۷ درصد است.

اما اگر افعی طلایی شخصی را نیش بزند حتی با وجود انتقال سریع به بیمارستان، به احتمال ۳۵ درصد می‌میرد؛ زیرا زهر این مار به محض ورود به بدن، تمام اعضا را متلاشی می‌کند. یکی از دلایل قوی بودن سم افعی سرنیزه‌ای زرین، کم بودن شکار است. به بیان دیگر، افعی زرین در ابتدا که جزیره از برزیل جدا نشده بود به‌راحتی می‌توانست هر نوع شکاری داشته باشد.

اما امروزه تنها غذای در دسترس مارهای جزیره از جمله افعی زرین، پرندگان مهاجر هستند که برای استراحت روی درختان می‌نشینند و درنتیجه طعمه مارها می‌شوند. همین عامل سبب شده است که زهر مار سرنیزه‌ای طلایی به‌تدریج قوی‌تر و خطرناک‌تر شود.

آیا ورود به جزیره مار برزیل مجاز است؟

ورود افراد عادی به جزیره مار در برزیل کاملاً ممنوع است. با این حال، برخی افراد بومی برزیل گردشگران تور برزیل را به‌کمک قایق به این منطقه می‌برند که این کار اقدامی غیرقانونی و بسیار خطرناک است. با این شرایط، ورود هر محققی به جزیره مارها نیازمند مجوز قانونی و همراه بودن تیم محافظ ارتش نیروی دریایی برزیل است. البته بسیاری از پژوهشگران و محققان، حاضر به بازدید از جزیره مارها نیستند. مارسلو دوارت از جمله پژوهشگرانی است که تاکنون حدود بیست بار از جزیره مارها بازدید داشته است.

جاهای دیدنی برزیل؛ از کوه شکر تا مسیح نجات‌دهنده

اگرچه جزیره مارها یکی از جاهای دیدنی برزیل است که برای گردشگران قابل بازدید نیست، جاذبه‌های دیگری در برزیل وجود دارد که هر شخصی را مسحور خود می‌کند. در ادامه سه مورد از مهم‌ترین این جاذبه‌ها را معرفی می‌کنیم تا بیشتر با این کشور ساحلی زیبا و دیدنی آشنا شوید.

کوه شوگرلوف؛ محل تولید شکر

شوگرلوف مانند آیرز راک در استرالیا یکی از جاذبه‌های مهم و معروف جهان است که در شهر ریودژانیرو و جنوب شرقی برزیل قرار دارد. این کوه به‌دلیل نمای منحصربه‌فرد و همچنین داشتن امکانات تفریحی نظیر تله کابین (از قله کوه کله قندی تا تپه اورکا) از جمله محبوب‌ترین جاذبه‌های برزیل است.

قدمت کوه شوگرلوف به ۶۰۰ میلیون سال می‌رسد. اطراف این کوه را پوشش درختان کاج فرا گرفته که همین نما جذابیت بصری فوق‌العاده‌ای به آن بخشیده است. دلیل نام‌گذاری شوگرلوف یا کوه کله قندی به قرن شانزدهم بر می‌گردد. در این قرن کوه شوگرلوف به عنوان محل تولید انبوه شکر مورد استفاده تاجران قرار می‌گرفت و در اصل، نام کوه کله قندی را تاجران قند و شکر بر این کوه نهادند و تاکنون نیز به همین نام شناخته می‌شود.

ارتفاع کوه شوگرلوف ۳۹۶ متر و ساختار آن از جنس سنگ‌های گرانیت و کوارتز است. رو به روی کوه کله قندی خلیج گوانابارا وجود دارد که دربردارنده ۱۳۰ جزیره است و با منظره چشم نواز و خارق العاده خود، جذابیت کوه کله قندی را چندین برابر کرده است.

مجسمه مسیح؛ نجات‌دهنده‌ای بر فراز کوه

از دیگر جاهای دیدنی برزیل مجسمه مسیح یا کریستو ردنتور نام دارد که همواره مورد توجه گردشگران زیادی قرار گرفته است. این مجسمه در سال  ۱۹۲۶ در ارتفاع ۷۱۰ متری کوه کورکوادو واقع در شهر ریودژانیرو ساخته شد. طول مجسمه مسیح ۳۹.۶ متر است و این سازه از جمله بزرگ‌ترین تندیس مذهبی و نماد فرهنگ کشور برزیل محسوب می‌شود.

این مجسمه در سبکی مدرن طراحی شده است و پنجمین مجسمه بزرگ و طویل جهان است. مجسمه کریستو ردنتور سالانه حدود ۲ میلیون گردشگر را جذب خود می‌کند و در دید اغلب گردشگران به‌عنوان بلندپایه‌ترین مجسمه حضرت مسیح و نماد شادی، صلح و وفاداری است.

آبشارهای ایگوآسو؛ از عجایب هفتگانه جهان

آبشارهای ایگوآسو یا آبشار نعل اسبی را قبل از اینکه در قالب جاذبه گردشگری برزیل بشناسیم باید از جمله طویل‌ترین و عجیب‌ترین آبشارهای دنیا بدانیم. درواقع این آبشار نیز مانند آبشار مکنزی از جاهای دیدنی استرالیا به شمار می‌آید.

نام این آبشارها از کلمه گوارانی به معنی آب بزرگ گرفته شده است. آبشارهای ایگوآسو با طول ۲.۷ کیلومتر در بین برزیل و آرژانتین و در مجاورت رود ایگوآسو قرار دارند. عرض آن‌ها نیز سه برابر آبشار نیاگارای آمریکای شمالی است. آبشارهای ایگوآسو درمجموع ۲۷۵ آبشار با ارتفاع‌های بین ۳۰ تا ۸۲ متر هستند که با کنار هم قرار گرفتن ساختاری دایره‌ای شکل در میان انبوه درختان سرسبز مشاهده می‌شوند.

این آبشارها نخستین بار در قرن شانزدهم و در سال ۱۵۴۱ توسط آلوار د واکا، جهانگرد اسپانیایی کشف شدند. آبشارهای ایگوآسو به‌دلیل داشتن ساختار شگفت‌انگیز جزء عجایب هفتگانه طبیعی هستند.

سخن پایانی

برزیل کشوری ساحلی است که عمده جاذبه‌های آن در مجاورت سواحل و جنگل‌ها قرار گرفته‌اند. به عبارت دیگر، این کشور بیشتر مرکز چشم‌اندازها و جاذبه‌های طبیعی شناخته می‌شود؛ از این‌رو بازدید از آن می‌تواند خاطراتی خاص و به‌یادماندنی را برایتان رقم بزند. با این اوصاف، در مقاله حاضر سعی کردیم مهم‌ترین و عجیب‌ترین جاذبه‌های دیدنی برزیل را معرفی کنیم تا در صورت سفر به این کشور، لحظاتی فراموش‌نشدنی را ثبت کنید.

 

بهترین تورهای اروپایی

تور اسپانیا-امارات

تور یونان

تور فرانسه - بلژیک - هلند

تور فرانسه - سوئیس

متن دیدگاه

کاراکتر باقی مانده:

نظرات